Mini baseinai sode

Net ir turint tokį puikų dalyką, kaip sodą ar nuosavą kiemelį, žmonėms dažnai norisi ir vandens čiurlenimo ar skaidraus vandens paviršiaus savo aplinkoje. Vanduo gamtoje, ko gero, vienas iš labiausiai atpalaiduojančių dalykų žmogaus gyvenime. Net po sunkiausios darbo dienos ar savaitės užtenka valandėlę pabūti prie jūros, išgirsti jos ošimą, kad galva būtų šviežia, o mes, lyg ką tik prabudę.

tvenkinukas pievelejeNebūtinai tai turi būti jūra, iš tiesų, puikiausiai užtenka ir paprasto vandens čiurlenimo, kad pailsėtų siela ir kūnas. Labai smagu, kai žmonės turi laiko ir noro, rūpindamiesi savo sodais, žadindami savo fantaziją, kurdami įvairias sodo dekoracijas ir išbando vis kokius, naujus dalykus.

Norėtume pasidalinti keliomis idėjomis apie mini baseinus, kurie tikrai jau senokai yra įrenginėjami soduose, tačiau vis dar tik pas pačius stropiausius ir darbščiausius, kadangi jie tikrai reikalauja nemažai žmogaus priežiūros. Yra žmonių, kurie labai mėgsta sodo darbus ir savaitgaliais ar po dienos darbų atsipalaiduoja būtent tokiu būdu. Taigi, savo sode dar neturintys mini baseinėlio galėtų suklusti ir įsirengti.

Kaip ir dažniausiai būna, daug kas priklauso nuo sodo ploto ir stiliaus. Ir pačių sodo baseinėlių gali būti nuo A iki Z. Skiriasi dydis ir apdailos medžiagos, panaudotos mini baseinui įrengti. Taip pat gali būti skirtingas mažų ir didesnių baseinėlių stilius. Jeigu norite tik pabandyti įsirengti ir patikrinti ar užteks laiko (nors mažiems baseinėliams jo reikia gerokai mažiau) jį prižiūrėti, pasidarykite mažiuką.

Standartiškai baseinėlių apdailai yra naudojami akmenys. Vėliau, ilgainiui jį koreguojant ir kuriant, panaudojamos įvairios kitos smulkmenos, pabrėžiančios savitumą ar kitoniškumą. Akmenimis baseinėliai įtvirtinami iš kraštų. Dažnai, formuojant baseinėlį, stengiamasi akmenis išmėtyti šiek tiek netvarkingai, kad atrodytų jog toks tvenkinukas kieme išdygo natūraliai.

Kad ir kuriant mažą baseinėlį, galima improvizuoti su jo forma, kuriant ilgą ir vingiuotą arba apvalų. Vienoje pusėje jis gali būti didesnis, kitoje visai mažas. Didesniems sodo baseinams formuoti naudokite įvairaus dydžio akmenis. Iš šonų galima dėti labai didelius, o šalia mažiukus, kurie taipogi formuotų ir gėlynus.

Naudokime mini krioklius, jie atrodo įspūdingai. Patį krioklį statant aukščiausioje vietoje, padarykime kriokliui takelį. Viena iš pagrindinių kuriamo baseino idėjų yra, kūrėjo akcentavimas – gamta ar žmogus?

baseinelis, melyni akmenukaiSodo tvenkinukas gali būti, lyg susiformavęs natūraliai ir toks, kurį sukūrėme mes patys, ir tai aiškiai matytusi. Kuriant nenatūralų, o tiesiog gražų baseiną, galima išsimūryti jo pagrindą, tuomet jis atrodys tikrai tvarkingai ir galbūt bus paprasčiau juo rūpintis.

Na, o jeigu norite natūralaus, baseino su kriokliu, didesnio ar mažesnio, grožis bus didesnis, fantazijos irgi reikės daugiau, kadangi esmė yra atkurti natūralios gamtos vaizdą savo kiemo baseinėlyje. Tam labai svarbūs augalai, naudokite tokius, kurie labai mėgstų drėgmę ir jų nereikėtų pernelyg dažnai karpyti. Jie turi atrodyti natūraliai ir šiek tiek netvarkingai.

baseinas sode medinis tiltelis

baseinas, tiltelis sode

krioklys akmenys

sodo baseinas balti akmenukai geles

sunkvezinis krioklys sode

tvenkinukas sode balti melyni akmenukai

Nepamirškite ir spalvotų gėlių, jas galite rinktis įvairių spalvų, tačiau smagiausia būtų jog jos tik šiek tiek pagyvintų bendrą vaizdą, o ne vyrautų, kadangi, visgi basenėlio vanduo yra pagrindinis elementas šioje sodo dekoracijoje.