Mongoldai

Mongoldai pagal išvaizdą panašūs į valgomuosius burokėlius,  tiktai jų šaknys šakotos ir  lapkočiai bei lapai daug stambesni. Lapai, priklausomai nuo veislės, būna lygūs arba garbanoti, skiriasi ir spalva. Maistui vartojami lapkočiai ir lapai. Turi daug vitaminų. Lapai tinka vartoti praėjus 50-60 dienų po sėjos. Iš mongoldų lapų verdamos sriubos, valgomi troškinti, dedami į sa­lotas, lapkočius galima konservuoti.

Auginami kaip ir burokėliai, tiktai retinant tarp augalų paliekami didesni atstumai (20-40 cm).

Mongoldai tinka ankstyvam pavasariniam la­pų atželdinimui, kadangi jų šaknyse susikaupia daug  atsarginių  maisto medžiagų.  Rudenį,  prieš prasidedant šalčiams, reikia mongoldų šaknis iš­kasti ir tankiai susodinti j smėlio arba žemių pri­piltas dėžes, padėti rūsyje. Esant silpnam apšvie­timui išaugę  lapai būna švelnesni  ir  skanesni.