Arabiška kava
Coffea arabica
Dekoratyvinis krūmas su tamsiai žaliais blizgančiais lapais, išsidėsčiusiais vieni prieš kitus. Senesni 3-4 metų augalai kartais vasarą išskleidžia smulkius baltus žiedus, kurie turi malonų kvapą. Iš jų prinoksta dekoratyvinės raudonos arba geltonos uogos.
VIETA
Per visus metus šviesi, bet be tiesioginių saulės spindulių, arba pusšešėlinė.
TEMPERATŪRA
Vasarą – kambario, žiemą – 16 – 18 C.
LAISTYMAS
Vasarą – gana gausus, karštomis dienomis – kasdieninis, būtinai minkštu vandeniu. Kietas chloruotas vanduo sukelia dėmių ant lapų atsiradimą. Lapus reikia drėkinti. Žiemą, priklausomai nuo temperatūros, laistymą reikia apriboti. Tačiau negalima perdžiovinti žemės.
TRĘŠIMAS
Nuo balandžio iki rugpjūčio mėn. pabaigos – kas 2 savaitės mineralinių trąšų be kalcio, bet turinčių daug azoto mišiniu.
PERSODINIMAS
Kava persodinama esant reikalui: gerai auganti – kas 2-3 metai į kompostinės žemės su durpėmis ir smėliu mišinį.
DAUGINIMAS
Šviežiomis sėklomis, kurios greit dygsta (per 4-6 savaites).