Vaikiškas obuolių sūris

Obuolių sūris
Obuolių sūris

Vai­kai mėgsta saldumynus, todėl verdant sūrį, proporcingai dau­giau imama cukraus, pavyzdžiui, 1 kg supjaustytų obuolių 1 – 1,2 kg cukraus. Nulupti ir supjaus­tyti obuoliai apiberiami cuk­rumi ir laikomi 1 – 2 paras. Nu­piltas saldus skystis virinamas 30 min. Sužėrus obuolius, viri­nama apie 1,5 val. Sutirštėjusi masė pilstoma į formas, bet galima sukrėsti ir į sūrmaišį, suslėgti, išdžiovinti.
 Obuolių saldainiai.
Viskas da­roma kaip aukščiau aprašyta. Išvirta masė paskleidžiama plo­nu sluoksniu ir iškočiojamą. Ap­džiūvusi masė supjaustoma ma­žais gabaliukais, paskui jie pavoliojami kavos milteliuose ir maltame cinamone.