Prerijinis erškėtis

Prerijinis erškėtis (R. setigera Michx.). Sa­vaime gamtoje sutinkamas Šiaurės Amerikos stepių ra­jonuose, kur pakelia iki 20° C šalčius. Stiebai užauga iki 2 m aukščio. Žiedai iki 5 cm skersmens, bekvapiai, roži­niai, į žydėjimo’ pabaigą beveik balti, susitelkę nedideliuose žiedynuose.

Jau XIX a. viduryje šis erškėtis buvo kryžminamas su kitomis rūšimis, norint gauti šalčiams ir ligoms atspa­rias laipiojančių erškėčių veisles. Buvo išvesta daug nau­jų, žymiai atsparesnių, negu gausiažiedžio ir Vichu­ro erškėčio veislių.

Prerijinio erškėčio veislių žiedai balti, rožiniai, rau­doni, 5-6 cm skersmens, pilnaviduriai, kvapūs. Krūmai užauga iki   2-2,5 m aukščio.

Taip pat skaitykite: