Daržovės yra nuimamos dvejopai: atrankiniu ir ištisiniu būdu. Atrinktinai daržovės imamos keletą kartų iš to paties ploto, kai tik jos atitinkamai subręsta. Šiuo būdu nuimami agurkai, pomidorai, žiediniai ir ankstyvieji baltagūžai kopūstai, žalumyninės daržovės, taip pat pirmosios morkos, burokėliai, kurie skiriami tik greitam vartojimui.
Agurkus, žiedinius kopūstus ir kt. reikia rinkti dažnai, nes jie greitai perauga ir maistui nebetinka. Dažniausiai, agurkai renkami 1 – 2 dienos, pomidorai — du kartus per savaitę.
Nuimant daržovių derlių atrinktinai, reikia nuimti ir visus ligotus, nenormalios formos vaisius, nes jie prekinės vertės neturi, o augalas .tas maisto medžiagas, kurias jie suvartoja, galėtų sunaudoti kitų vaisių auginimui.
Atrankinis nuėmimo būdas turi kai kuriuos privalumus, būtent, gaunami tik aukštos kokybės produktai, sumažėja derliaus nuostoliai. Be to, gaunamas didesnis derlius, nes augalas maisto medžiagas nukreipia naujų vaisių auginimui. Tačiau, nuimant šiuo metodu, reikia daugiau darbo jėgos, negalima darbo mechanizuoti.
Ištisiniu būdu nuimamos vėlyvesnės daržovės: šakniavaisiai, kopūstai, svogūnai ir kt: Derliaus nuėmimo laikas priklauso nuo daržovių subrendimo, šalnų pavojaus rudens metu ir dirvos drėgmės. Vėlyvosios šakniavaisių ir kopūstų veislės rudenį labai smarkiai auga. Kopūstų derlius rudenį per parą priauga 3-10 cnt viename hektare. Todėl skubėti nuimti vėlyvąsias veisles nėra reikalo, betgi rudens lietūs ir stipresnės šalnos gali derlių visai sunaikinti. Paprastai ankstyvesnės daržovių veislės nuimamos anksčiau, o vėlyvosios — paskutinės. Žinoma, ir jas būtina nuimti iki didesnių šalnų, kurios dažniausiai prasideda spalio pabaigoje arba lapkričio pradžioje.
Nuimant šakniavaisius, pirmiausia kasamos morkos, po to burokėliai ir vėliausiai — salierai.
Nuimant ištisiniu būdu, galima pritaikyti techniką, įgalina nuimti daržoves kuo trumpiausiu laiku.