Daržovės labai reaguoja į auginimo sąlygas, todėl laiku atlikę pasėlių priežiūros darbus galime kelis kartus padidinti jų derlingumą. Pagrindiniai pasėlių priežiūros darbai yra šie: dirvos purenimas, ravėjimas, mulčiavimas, daržovių retinimas, atsodinimas, kaupimas, laistymas, papildomas tręšimas, kova su ligomis ir kenkėjais. Kai kurias daržoves reikia papildomai prižiūrėti darbus, pavyzdžiui, genėti pomidorų šoninius ūglius, nugnybti viršūnes (norint, kad anksčiau bręstų vaisiai
Dirvos purenimas. Purenant suardoma po lietaus ar laistymo dirvos paviršiuje susidariusi plutelė, kuri trukdo daržovėms dygti. Morkos, burokėliai, petražolės, sėti svogūnai, priklausomai nuo sąlygų, sudygsta tik po 15 – 30 dienų, todėl jų dygimui turime sudaryti ypač geras sąlygas. Susidarius plutelei, žemę reikia purenti geležiniu grėbliu skersai eilučių. Purenkime praėjus 1 – 2 dienoms po stipresnio lietaus arba kelioms valandoms po laistymo. Stenkimės eilutėse, kur pasėtos daržovės, dirvos labai neišjudinti. Suardžius plutelę mažiau garuos dirvos drėgmė, geriau pateks oras, greičiau skils organinės medžiagos, pagerės jaunų daigelių maitinimosi sąlygos. Kartu sunaikinsime pradedančias dygti piktžoles. Purenant sunaikinamos tik pradedančios dygti piktžolės, todėl sunkiau yra prižiūrėti ilgai dygstančias ir iš pradžių lėtai augančias daržoves, pavyzdžiui, morkas, petražoles, pastarnokus. Sėdami šias daržoves įmaišykime daržovių sėklų (ridikėlių, salotų). Tada greit išryškės sėjos eilutes. Purendami jų tarpus naikinsime ir piktžoles, bet nepažeisime daržovių. Dirva turi būti puri per visą daržovių augimo laikotarpį, todėl po kiekvieno lietaus arba laistymo reikia supurenti tarpueilius.
Valgomųjų šakniavaisių šaknys auga gilyn, todėl purenti reikia kaskart giliau: iš pradžių 3 – 5 cm gyliu, o paskutinį kartą iki 12 – 14 cm. Kopūstų, pomidorų ir agurkų šaknys susitelkia daugiausia ariamajame sluoksnyje, todėl jų tarpueilius purenkime vis sekliau. Agurkams pradėjus derėti, dirvos nepurenkime. Purenant tarpueilius, reikia atsižvelgti Į dirvos sudėtį: sausesnėse, lengvesnėse dirvose tarpueilius purenkime sekliau, o drėgnesnėse, sunkesnėse, labiau supuolančiose dirvose
Ravėjimas. Daržoves tręšiant mėšlu arba blogai paruoštu pūdiniu, prisiveisia daug piktžolių, todėl vien purendami dirvą jų neišnaikinsime. Piktžolės auga greičiau negu daržovės, todėl laiku neišravėjus, negaudamos pakankamai šviesos, daržovės ištįsta, skursta, o išravėjus nuo stipresnio vėjo, kaitros gali visai žūti. Be to, piktžolės paima iš dirvos daug drėgmės ir maisto medžiagų. Todėl kiekvieną kartą išpurenę tarpueilius išravėkime ir piktžoles, nes tada jos lengvai išsirauna.
Mulčiavimas. Tai dirvos paviršiaus pridengimas įvairiomis medžiagomis (durpėmis, pjuvenomis, pūdiniu, polietileno plėvele), sulaikančiomis dirvoje šilumą, drėgmę. Tokioje dirvoje greičiau skyla organinės medžiagos, todėl daržovės daugiau gauna maisto, neauga piktžolės, nesusidaro plutelė, mažiau išgaruoja drėgmė.
Daugiausia mulčiuojamos ankstyvosios žalumyninės daržovės (salotos, ridikėliai, svogūnai) ir agurkai. Būtina užpilti 3 – 4 cm durpių arba pūdinio sluoksniu prieš žiemą sėtas daržoves. Geriausią efektą tai duoda priesmėlio ir priemolio dirvose. Drėgnose dirvose mulčiavimas dar padidina drėgnumą, todėl netaikytinas
Pavasarį ilgai nedygstančių sėklų dygimą pagreitinsime, jeigu apmulčiuosime 1 – 1,5 cm durpių arba pūdinio sluoksniu. Kai daržovės sudygs, purenant durpės arba puvinys susimaišys su dirva ir ji bus trąšesnė.
Retinimas ir atsodinimas. Paprastai pasėjame kelis kartus daugiau sėklų, negu reikia, jos išberiamos nevienodu tankumu (ypač smulkios). Laiku neišretinus tankiai sudygusios daržovės ne tik stelbia viena kitą, bet susipina jų šaknys ir sunkiau būna retinti, pažeidžiamos šaknys. Agurkus, burokėlius retinkime išaugus skilčialapiams, o kitas daržoves – kai turi 1 – 2 tikruosius lapelius. Pirmą kartą retindami žiūrėkime, kad neliktų kupstais sudygusių augalų, bet dar palikime tankiau. Antrą kartą retinamas salotas, morkas burokėlius jau galima vartoti maistui. Tarpus palikime tokius, kad augalai galėtų normaliai augti.
Retinant išrautus burokėlius bei salotas galima susodinti į išretėjusias vietas. Kitos daržovės sunkiau prigyja, todėl persodinti reikia iškasus su žemėmis ir po to palaistyti.
Kaupimas. Agurkai, gūžiniai kopūstai, pomidorai, bulvės, topinambai leidžia pridėtines šaknis. Apkaupus jų stiebą žemėmis, išauga minėtos šaknys, augalai geriau paima iš dirvos maisto medžiagas, intensyviau auga, būna tvirtesni, nenukenčia nuo stipresnių vėjų. Kaupiant kartu susipurena dirva, todėl į ją daugiau patenka oro, ji geriau įšyla. Kaupti geriausia po lietaus arba palaisčius. Kaupiant esant sausai dirvai, dar daugiau išgaruoja drėgmės, todėl derlingumas gali sumažėti. Sunkesnėse dirvose auginamas daržoves kaupkime siauresnėmis vagomis – dirva geriau įšils, o lengvesnėse platesnėmis – neperdžius.