Garbanotieji kopūstai
(Savojos kopūstai). Jų lapai garbanoti arba pūslėti, gūžės nedidelės, purios. Daugiausia vartojami salotoms, bet tinka virti ir kepti.
Ankstyvam vartojimui auginamos tik ankstyvosios veislės — ‘Vienskaja raniaja 1346’, ‘Jubileinaja 2170’. Vartojimui rudenį galima auginti vėlesnės sėjos (gegužės pabaigoje arba birželio pradžioje) ankstyvąsias veisles ir įprastu laiku (balandžio viduryje) pasėtą vėlyvą veislę ‘Vertus 1340’.
Garbanotieji kopūstai gerai auga visose dirvose, bet jose turi būti pakankamai drėgmės ir humuso. Dirva rengiama ir tręšiama panašiai kaip / baltiesiems gūžiniams kopūstams. Ankstyvosioms veislėms parenkama lengvesnė, greičiau įšylanti dirva. Ankstyvųjų veislių daigai sodinami 40X40, vėlyvųjų — 60X60 cm atstumu.
Garbanotuosius kopūstus galima išlaikyti iki gruodžio pabaigos. Geriausiai išsilaiko rūsyje, prikasti į drėgną smėlį arba žemę.