Lapinės garstyčios

Tai mažai paplitusi daržovė, tačiau derlingose ir drėgnose dirvose, ypač esant vėsiam orui, labai greit užauga. Maistui vartojami lapai, jie švel­naus skonio, kvepia garstyčiomis. Iš lapų gamina­mos salotos, garnyrai įvairiems mėsos bei žuvies patiekalams.

Nederlingose, sausose dirvose, ypač esant karš­tam orui, lapinės garstyčios silpnai auga, lapai darosi šiurkštūs, todėl rekomenduojama sėti anksti pavasarį arba vasaros pabaigoje. Lapai vartojami praėjus 20-25 dienoms po su dygimo.

Lapinėms garstyčioms galima atskiro ploto ne­skirti, o sėti lėtai augančių arba retai sodinamų daržovių (morkų, burokėlių, kopūstų, pomidorų) tarpueiliuose.

Taip pat skaitykite: