Svogūnų laiškų galime išsiauginti bet kuriuo metų laiku. 2iemą juos auginkime virtuvėje ant palangės, anksti pavasarį – šiltnamiuose, inspek-tuose, o vasarą – darže. Ant palangės svogūnus galime įmerkti į mažus stiklainius (nuo majonezo arba grietinės). Ropelės turi būti tokio dydžio, kad į vandenį panirtų ne daugiau kaip 1/3 dalis. Dėžutėse arba šiltnamio lysvėse galime sodinti bet kokio dydžio svogūnus. Prieš sodindami nupjaukime viršūnes ir pamirkykime šiltame vandenyje (35-40°C). Sodinkime tankiai, priglaudę vieną prie kito. Lauke laiškams auginami svogūnai sodinami rečiau, 10X5 -7 cm atstumu. Šviežių svogūnų laiškų turėsime rudenį, jei pavasarį pasisėsime ir nuolat prireikus retinsime. Paskutinieji gali spėti subrandinti ir ropeles.
Veislės. Pagal skonį ir specifinį kvapą, kuris priklauso nuo esančių eterinių aliejų, svogūnai skirstomi į aštriuosius, pusiau aštriuosius ir saldžiuosius. Saldieji svogūnai blogai laikosi žiemą. Aštrieji turi daugiau sausų medžiagų, todėl geriau laikosi. Respublikoje daugiausia paplitę vietiniai svogūnai, kurie dauginami vegetariškai (ropelėmis) ir priklauso aštriųjų svogūnų grupei. Aštrieji svogūnai daugiausia vartojami kaip prieskonis sriuboms ir kepsniams.