Arabiška kava

Arabiška kava
Coffea arabica

Dekoratyvinis krūmas su tamsiai žaliais blizgančiais lapais, išsidės­čiusiais vieni prieš kitus. Senesni 3-4 metų augalai kartais vasarą iš­skleidžia smulkius baltus žiedus, ku­rie turi malonų kvapą. Iš jų prinoks­ta dekoratyvinės raudonos arba geltonos uogos.

VIETA

Per visus metus šviesi, bet be tie­sioginių saulės spindulių, arba pusšešėlinė.

TEMPERATŪRA

Vasarą – kambario, žiemą – 16 – 18 C.

LAISTYMAS

Vasarą – gana gausus, karštomis dienomis – kasdieni­nis, būtinai minkštu vandeniu. Kietas chloruotas vanduo sukelia dėmių ant la­pų atsiradimą. La­pus reikia drėkinti. Žiemą, priklausomai nuo temperatūros, laistymą reikia apri­boti. Tačiau negali­ma perdžiovinti že­mės.

TRĘŠIMAS

Nuo balandžio iki rugpjūčio mėn. pabaigos – kas 2 sa­vaitės mineralinių trąšų be kalcio, bet turinčių daug azoto mišiniu.

PERSODINIMAS

Kava persodinama esant reika­lui: gerai auganti – kas 2-3 metai į kompostinės žemės su durpėmis ir smėliu mišinį.

DAUGINIMAS

Šviežiomis sėklomis, kurios greit dygsta (per 4-6 savaites).

Taip pat skaitykite: