Trijuostė sansevjera (Laurenti atmaina)

Sansevieria trifasciata Laurenti

Turi storus, panašius į odą tam­siai žalius lapus su būdingomis jai skersinėmis juostelėmis. Išauga iki 1 m. Taurenti atmainos lapai yra geltoni, o Caigii – baltais krašteliais. Žiedai smulkūs, kreminės spalvos, sudarantys ilgas kekes, skleidžia malonų, gana stiprų kvapą. Daž­niausiai atsiranda ankstyvą vasarą. Sansevjera – ypač atsparus augalas nepalankioms buto sąlygoms. Gra­žiausiai atrodo senesni, išsikeroję augalai.

VIETA

Gali augti ne tik gerai apšviesto­je, bet ir tamsesnėje vietoje. Kai per mažai šviesos – nyksta juostelės ant lapų, jie blunka.

TEMPERATŪRA

Vasarą – kambario, o žiemą ge­riausiai 16-18°C. Jeigu temperatūra nukris žemiau 13C, o oro drėgnu­mas didelis, sansevjera gali pūti.

LAISTYMAS

Vasarą turi būti reguliarus, nes negalima perdžiovinti žemės. Žie­mą laistome saikingai, nes augalas gali sunykti.

TRĘŠIMAS

Vasarą – kas dvi savaitės minera­linių trąšų be kalcio priedų tirpalu. Tai padeda sansevjerai geriau augti.

PERSODINIMAS

Jaunesnius augalus – kas 2 metai, senesnius – kas 3 metai. Sansevjera mėgsta gana aukštus vazonėlius.

DAUGINIMAS

Vasarą dalijant šakniastiebius ar­ba lapiniais sodinukais, supjausty­tais 6 cm ilgio atkarpomis, kurios įsišaknija smėlyje. Taip dauginant dryžuotąsias atmainas nyksta baltos ir geltonos juostelės ant lapų.

Taip pat skaitykite: