Naturalios sultys su minkštimu

pradė­tos gaminti ne per seniai. Jos maistingesnės už sultis be minkštimo, nes į jas kartu su minkštimu patenka daugiau vi­taminų ir kitų vertingų medžia­gų. Jos ypač tinka vaikams, ligoniams ir sveikstantiems. Ža­liava paruošiama ir smulkina­ma kaip ir natūralioms sultims. Susmulkinta žaliava kaitinama iki 65 – 70°C ir pertrinama per trintuvę   ar    per    nerūdijančio plieno   sietelį.   Gauta   obuolių tyrė sumaišoma su 3 – 6  proc. smulkaus cukraus, o kad pasidarytų   vitamininga   ir   išliktų natūrali   spalva,   įmaišoma   0,1 proc. askorbino rūgšties  (vitamino   C).   Subėrus   cukrų,   sul­tys su minkštimu gerai  išmaišomos,   po   to   kaitinamos   iki 60 – 65°C,   visą   laiką   intensyviai   maišant.   Išpilstomos į 0,5 1 talpos indus ir pasterizuo jamos vandenyje 95°C tempera­tūroje 20 min.

Pagamintos sultys 12 parų laikomos kambario temperatū­roje, o toliau sausoje (oro drėg­numas 70 – 75 proc.), vėsioje (apie 12°C), vėdinamoje patal­poje.