pradėtos gaminti ne per seniai. Jos maistingesnės už sultis be minkštimo, nes į jas kartu su minkštimu patenka daugiau vitaminų ir kitų vertingų medžiagų. Jos ypač tinka vaikams, ligoniams ir sveikstantiems. Žaliava paruošiama ir smulkinama kaip ir natūralioms sultims. Susmulkinta žaliava kaitinama iki 65 – 70°C ir pertrinama per trintuvę ar per nerūdijančio plieno sietelį. Gauta obuolių tyrė sumaišoma su 3 – 6 proc. smulkaus cukraus, o kad pasidarytų vitamininga ir išliktų natūrali spalva, įmaišoma 0,1 proc. askorbino rūgšties (vitamino C). Subėrus cukrų, sultys su minkštimu gerai išmaišomos, po to kaitinamos iki 60 – 65°C, visą laiką intensyviai maišant. Išpilstomos į 0,5 1 talpos indus ir pasterizuo jamos vandenyje 95°C temperatūroje 20 min.
Pagamintos sultys 12 parų laikomos kambario temperatūroje, o toliau sausoje (oro drėgnumas 70 – 75 proc.), vėsioje (apie 12°C), vėdinamoje patalpoje.