Acto rūgštis turi aštrų, deginantį skonį ir dalis vartotojų nemėgsta taip marinuoti vaisių. Dėl to vietoj acto rūgšties pradėtas vartoti 0,4 proc. citrinos rūgšties marinatas su minėtais prieskoniais. Marinatas ruošiamas sveikame emaliuotame puode. Cukrus vandenyje šildomas ir maišomas, kol ištirpsta. Pridėjus citrinos rūgšties, virinama 5 – 10 min. Papildžius nugaravusį vandenį virintu, filtruojama.
Konservavimui tinka vasarinių, rudeninių ir žieminių veislių techninės brandos nesuverdantys vaisiai. Jie turi būti švieži, sveiki, kieti, taisyklingos formos, vienodos masės ir spalvos. Vaisiai paruošiami, blanširuojami, atšaldomi ir dedami į stiklainius. Užpilami ne karštesniu kaip 85°C temperatūros marinatu. Uždengus dangtelius, pasterizuojama 85°C vandenyje: 0,5 1 – 15 – 20 min, 1 1 – 20 – 25 min, o 3 1 — verdančiame vandenyje — 20 min. Stiklainiai nedelsiant uždaromi ir laikomi kaip kompotai.