Su citrinos rūgštimi marinuoti vaisiai

Acto rūgštis turi aštrų, deginantį skonį ir dalis varto­tojų nemėgsta taip marinuoti vaisių. Dėl to vietoj acto rūgš­ties pradėtas vartoti 0,4 proc. citrinos rūgšties marinatas su minėtais prieskoniais. Marinatas ruošiamas sveikame emaliuota­me puode. Cukrus vandenyje šil­domas ir maišomas, kol ištirps­ta. Pridėjus citrinos rūgšties, virinama 5 – 10 min. Papildžius nugaravusį vandenį virintu, filtruojama.

Konservavimui tinka vasari­nių, rudeninių ir žieminių veislių techninės brandos nesuverdantys vaisiai. Jie turi būti švieži, sveiki, kieti, taisyklingos for­mos, vienodos masės ir spalvos. Vaisiai paruošiami, blanširuojami, atšaldomi ir dedami į stik­lainius. Užpilami ne karštesniu kaip  85°C  temperatūros  marinatu. Uždengus dangtelius, pa­sterizuojama   85°C   vandenyje: 0,5 1 – 15 – 20 min,  1  1 – 20 – 25  min,   o   3   1 — verdančiame vandenyje — 20 min. Stiklainiai nedelsiant uždaromi ir laikomi kaip kompotai.