Formuotas sūris iš obuolių

Formuotas sūris – Obuoliai iš vakaro   nulupami,   supjaustomi kubeliais ir apiberiami smulkiu cukrumi (1 kg obuolių 200 – 300 g cukraus). Per naktį susikau­pęs skystis nupilamas, užvirina­mas, sužėrus supjaustytus obuo­lius,    verdama    ir    intensyviai maišoma,   kol   susidaro   tamsi masė.  Šiuo būdu masė mažiau taškosi į šalis ir mažiau apde­gina rankas. Parinkus obuolius su    spalvotu    minkštimu,    ga­lima išsivirti ne vien tamsios, bet  ir  kitokių  spalvų   (rusvus, žalsvus ir kt.) sūrius. Iš tokios masės galima formuoti obuoli­nius tortus, arba sukrėtus į ke­ramikines žuvų ar žvėrių pavi­dalo formas, pasidaryti formuo­tų sūrių.