Keptų obuolių sūris – seniausias šios rūšies produktas. Techninės brandos obuoliai nuplaunami, iškepami ir trinami per sietelį; Taip atskiriama odele, sėklos, sėklalizdis ir koteliai. Gauta masė verdama lėkštame žalvariniame arba emaliuotame dubenyje, energingai maišant. Pradėjus tyrei tirštėti, beriamas dalimis cukrus pagal skonį ir toliau verdama ant mažesnės ugnies, kol masė tiek sutirštėja, kad nelimpa prie drėgnos medžiagos. Tokia masė sukrečiama į sūrmaištį ir suslegiama. Išimant būtina gerokai sudrėkinti vandeniu. Išimta masė savo forma panaši į sūrį, dėl to šis produktas dar 19 a. Lietuvoje pradėtas vadinti obuolių sūriu. Apdžiovintas sūris, suvyniotas į pergamentinį popierių, laikomas sausoje, vėsioje, vėdinamoje patalpoje.
Šis sūris verdamas gana ilgokai, bet jį galima išlaikyti ne vienerius metus.