Kaip džiovinti šviežias žoleles

Nuskabykite žolelių šakeles. Sudėliokite į ryšulėlius ir toje vietoje, kur jas rišite, nuo stiebų nuskabykite lapus. Kiekvieną ryšulėlį apjuoskite rafija ir pririškite prie vytelės ar kitos pakabos. Palikite džiūti.

Žolelių tokių kaip šalavijai, petražolės ir čiobreliai, lapelius ir šakeles džiovinkite ant medinio rėmo ištemto muslimo gabalėlio. Taip galite susidžiovinti rožių pumpurų ir levandų žiedų.

Žolelės turėtų sudžiūti per dvi savaites. Kiekvieną šakelę ir lapą sutrupinkite rankomis, o kietesnes dalis sugrūskite grūstuvu. Džiovintas žoleles saugokite orui nepralaidžiuose stikliniuose indeliuose. Laikykite juos toliau nuo tiesioginių saulės spindulių.

Taip pat skaitykite: