Patisonai

patisonai
patisonai

Patisonai

taip pat yra paprastųjų moliūgų atmai­na. Jų vaisiai yra lėkštelės pavidalo su dantytais krašteliais (14 sp. įkl.). 4-5 cm skersmens vaisių užuomazgos konservuojamos, o didesni vartoja­mi kepti, įdaryti, troškinti. Patisonai yra skanus ir vertingas dietinis maisto produktas. Jaunuose vaisiuose yra 6-7% sausų medžiagų, apie 2% cukraus, 0,6% pektininių medžiagų, 1,2-1,3% celiuliozės, apie 40% vitamino C ir 1,0- 1,2% mineralinių medžiagų. Vaisiams peraugus, jų cheminė sudėtis blogėja. Cįeriausia vartoti 10 cm skersmens patisonų vaisius. Patisonai auginami taip pat kaip aguročiai.