Jų kilmė iki šiol tiksliai nenustatyta. Europoje plačiai auginami. Maistui vartojamassustorėjęs rutuliškasstiebas(stiebagumbis) – žalias, keptas, virtas, troškintas. Stiebagumbiuose yra daug vitamino C ir mineralinių medžiagų.
Ropinių kopūstų daigus sodinkime 50X20 – 30 cm atstumu iki pirmųjų tikrųjų lapų lapkočio pagrindo. Giliau pasodinus nesusidaro stiebagumbiai arba jie būna deformuoti. Dėl to ropinių kopūstų negalima kaupti. Kita priežiūra tokia pati kaip ir kitų kopūstinių daržovių.
Ankstyvųjų veislių stiebagumbiai užauga per 30 – 50 dienų nuo daigų pasodinimo. Ankstyvųjų veislių derlius imamas stiebagumbiams užaugus iki 6 – 8 cm skersmens, o vėlyvųjų – iki 8 – 10 cm skersmens. Imdami derlių lapus nupjaukime palikdami iki 2 cm ilgio lapkočius, o koto – iki pagrindo.