Aguročiai – tai paprastųjų moliūgų atmaina. Vaisiai pailgi, šviesiai žalios arba baltos spalvos. Jauni vaisiai vartojami konservų pramonėje kaip agurkų pakaitalas. Labiau subrendę valgomi virti ir kepti. Konservų pramonė iš aguročių gamina skanią ikrą.
Aguročių vaisiuose yra 3,8-6,8% sausų medžiagų, 1,9-2,9% cukrų, 5,0-21,5% vitamino C. Aguročiuose yra daug kalio, kuris padeda iš organizmo šalinti skysčius, todėl aguročius rekomenduojama valgyti gydantis nuo pabrinkimų. Azerbaidžane aguročių žiedų nuoviru gydomos žaizdos.
Aguročiai – šilumamėgiai ir daug drėgmės reikalaujantys augalai. 2emė ruošiama kaip ir agurkams. Sėjami praėjus šalnų pavojui (sužydus alyvoms), dirvai įšilus iki 10-12°C. Sekime lizdais 70X70 cm atstumu, po 2-3 sėklas, kurias įterpkime” 5 cm gyliu. Pasirodžius pirmam tikrajam lapui, išretinkime, palikdami po vieną stipriausią augalą.
Aguročiai išaugs 15-20 dienų anksčiau, jeigu sodinsime daigais, išaugintais vazonėliuose. Šiltoje patalpoje daigai užauga per 20-25 dienas.
Vegetacijos metu aguročius papildomai du kartus patręškime: išaugus pirmam tikram lapui – azotinėmis trąšomis, o masinio žydėjimo metu – azotinėmis ir kalio trąšomis.